Korgtårta & Barbietårta

Till lördagskvällen hade jag en korgtårta och en barbietårta beställd till min +mammas 40 årsfest som hon skulle ha för sina arbetskamrater!

Jag fick fria händer och prövade då att göra en korgtårta med björnbär!
Tyvärr hann jag inte själv ta kort på den utan det gjorde pappa åt mig men då hade de halvfrusna bären börjat rinna lite!


Tårtan bestod av sockerkaksbottnar med björnbärsmousse och vaniljkräm! Under bären ligger det grädde (ångrar att jag inte tog ett till lager björnbärsmousse för då hade det inte lyst vitt, men nu vet jag det till nästa gång!) och så är den dekorerad med brun marsipan som jag kavlat i korgmönster samt halvfrusna björnbär (nästa gång ska jag dela dem på mitten, men tiden räckte inte till!)






Barbietårta!

Chokladbottnar med ett lager chokladmousse och två lager glasskräm som fyllning! Täckt i egengjord turkos sockerpasta, egengjord vit sockerpasta samt mörkblå marsipan! Finns även en liten silverkula i rosetten på baksidan!

Smakade en sked av båda tårtorna och de var väldigt goda!

Motivtårta - SIK

Hej på er och förlåt för dålig uppdatering!

Jag fick som sagt en beställning på en Skövde IK tårta och den skulle ätas i fredags så i torsdags bakade jag ihop den!


Bild tagen av mig när den blev klar


Bild tagen av Perka som beställde den!

Denna tårta innehöll chokladbottnar (bakade tre stycken rulltårts-bottnar och la rakt över så den blev mer rektangulär) med chokladmousse samt glasskräm. Täckt i blå, gul och röd marsipan!

Tårtan var jätterolig att göra och visst hade jag kunnat göra det lite bättre för tyvärr sprack marsipanen längst ner lite men jag hoppas att man inte tänkte på det så värst mycket!

Jag tror även att Skövde IK vann fredagens match mot Mariestads Bois bara för att jag hade bakat en så god tårta till största fanet (Perka!) :)


Dumlecupcakes

Dessa dumlecupcakes gjorde jag för ett bra tag sedan, har bara glömt att lägga upp dem här!

Chokladmuffins med smält dumlekola, vanilj-färskostfrosting som jag färgade turkos (älskar turkost och brunt ihop!), dekorerade med silverkulor!

Det var väldigt gott och mättande!

(Gud vad sugen jag blev på att baka cupcakes nu! Tror jag får göra något åt saken, vi ska ju faktiskt ha gäster imorgon :))




Planering planering...

Hallå allesammans!

Sitter och filurar på nästa veckas tårtbak!
Ska göra en rektangulär 16-18 bitars tårta åt min mammas och min +pappas jobbarkompis som är ett stort Skövde IK-fan! Själv är jag ju Mariestads bois-fan så det gör ju lite ont i hjärtat men ska bli så kul, det är ju alltid kul att göra tårta :D

Jag fick fria händer för själva smaksättningen (det var ju bara loggan som var helig!) och jag tror det blir chokladbottnar med glasskräm och chokladmousse!


Sen ska jag göra 2 eller 3 tårtor till min +mammas 40 årsfest hon ska ha för sina arbetskamrater.
Vi får se vad det blir där!

Ne nu väntar lite vardagssysslor som disk!
Ha det bra!

November

Redan november! Läskigt hur fort tiden går!

Förlåt för dålig uppdatering, hade halsfluss förra veckan och orkade ingenting!
Ska skriva mer om Katarinas 40 årstårtor, jag lovar!

Just nu håller jag på och bakar vaniljhjärtan! :)
Det är ju snabbt gjort och jag tänkte att Andreas kunde ta med dom till jobbet efter att han vart hemma på lunch!

Men nu måste jag kila till affären, det fattades mjölk till vaniljsåsen och florsockret tog slut när jag gjorde SP förra helgen!

Ha det bra :)

RSS 2.0